Sałatka z kiełkami

Kiedy brakuje świeżych warzyw i owoców (prócz egzotycznych, sprowadzanych z końca świata) można poratować się kiełkami. Są niewątpliwie zdrowe, pełne witamin i enzymów roślinnych. Istne superfoods. Tym bardziej, jeżeli sami je wyhodujemy.

Można je dodawać do wszystkiego, najlepiej jednak na zimno, żeby nie zabijać enzymów roślinnych.



Sałatka z kiełkami rzodkiewki:
- kiełki rzodkiewki z kiełkownicy wielkości małego talerza (albo pół tacki kupnych)
- 5-6 pomidorków koktajlowych (o tej porze roku nie da się jeść innych)
- 4 pomidory suszone
- 10 czarnych oliwek
- pół puszki (albo lepiej słoika) kukurydzy
- pół kuli mozzarelli
- olej lniany

Komentarze

  1. Trafiłam na Twojego bloga szukając właśnie sałatki z kiełkami a widzę że będę tu wracać po inne przepisy :D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty